Mødedato og sted: 7. marts 2024 kl. 15 – 16:30, Gentofte Rådhus lokale 319
Deltagere:
Fra Grundejerforeningen: Georg Sandersen og Per Bressendorff
Fra Gentofte Kommune:
Park og Vej: Peter Normark Kirsch, Kathrine Pind (ref.) og Camilla Lønborg-Jensen
Emner til drøftelse:
Fra Park og Vej
Oplæg på 15 min. fra Klimaenheden i Gentofte Kommune ved Camilla Lønborg-Jensen.
Gentofte Kommune vedtog i 2022 en ambitiøs klimaplan med en målsætning om at kommunen er klimaneutral og klimarobust senest i 2050. Vi ser grundejerforeningerne som vigtige samarbejdspartnere i klima- og bæredygtighedsindsatsen, da borgerne er afgørende for, at klimamålene lokalt i Gentofte Kommune kan realiseres.
Camilla og hendes kolleger fra Klimaenheden og andre afdelinger i Klima, Miljø og Teknik deltager gerne i grundejerforeningernes arrangementer som fx generalforsamlinger og holder oplæg for grundejerforeningerne om eksempelvis:
Energioptimering af boliger
Udrulning af fjernvarme
Elbilisme og ladestandere
Bytte/deleordninger i grundejerforeningen eller vejlaug
Håndtering/sortering af affald
Biodiversitet og fælleshaver
Grønne fællesspisninger/madklubber
En klimapulje, hvor man kan søge penge og en klimapris, som man kan indstille andre til.
For at nå i mål med klimaneutralitet er det bl.a. væsentligt, at boligejerne gennemfører energibesparelser. For at understøtte borgerne i at gennemføre energibesparelse har Gentofte Kommune ansat en energikonsulent. Energikonsulenten kan vejlede om energirenovering af private boliger, hvis boligejere skal bygge om eller renovere, og projektet kræver en byggetilladelse hos kommunens planmyndighed (Plan og Byg). Det gør sig fx gældende for ejere af bevaringsværdige boliger i klasse 1-4, men også andre boligejere, der har et renoveringsprojekt. Energivejledningen er et forsøg, der kører i 2024 og 2025.
Læs mere om energirenovering på Gentofte Kommunes hjemmeside: Energirenovering - Gentofte Kommune Kontakt energikonsulent Torben Østergaard på mobil: 21 53 16 22 eller mail: tssd@gentofte.dk
Park og Vej laver et uddrag af informationen på hjemmesiden om energirenovering, som vi sender til grundejerforeningen.
Projekter i jeres område i 2024.
Der kommer nyt slidlag på Brogårdsvej på den strækning, hvor Park og Vej har ombygget rundkørslen til et signalreguleret kryds.
Der skal etableres fjernvarme på Brogårdsvej. Projektet kommer til at strække sig over 30 uger.
Den nyetablerede cykelsti på Baunegårdsvej skal have ny belægning. Park og Vej afventer at vejret bliver bedre, så det er muligt at udlægge nyt slidlag.
Fjernvarmeprojektet på Gentoftegade er meget forsinket. Når arbejdet er færdigt på Gentoftegade, fortsætter det på Brogårdsvej.
Park og Vej arbejder på en god løsning for etablering af en cykelsti på Fuglegårdsvej.
Generelle projekter i kommunen.
Park og Vej etablerer cykelsti på Gyldenlundsvej. Projektet kræver, at Gentofte Kommune køber jord af Skov- og Naturstyrelsen, da cykelstien kommer til at ligge i skovgrænsen.
På Smakkegårdvej skal der etableres kloakseparering.
På Bernstorffsvej går Park og Vej i gang med et begrønningsprojekt.
Forslag til kommende projekter fra Grundejerforeningen.
For at skabe et tættere samarbejde med grundejerforeningerne foreslår Park og Vej, at grundejerforeningerne i foråret (senest med udgangen af april) formulerer trafikprojekter, som de ønsker at få gennemført i det kommende år. Vi vil gerne modtage forslag til projekter i foråret, da vi søger midler til næste års projekter i efteråret. Når Park og Vej modtager forslag til projekter, vil vi vurdere, om det er muligt at gennemføre projekterne inden for den gældende lovgivning og budgetramme. Herefter vender vi tilbage til foreningerne.
Grundejerforeningen er positiv overfor dette tiltag og vil gerne samle ideer sammen, som Park og Vej kan vurdere og kvalificere. Der kan potentielt komme idéer fra Fællesrådet, hvis der er ønsker til projekter, som går på tværs af grundejerforeningerne.
Fra Grundejerforeningen
Den nye parkeringsorden: Opstart, evaluering og udrulning i hele kommunen.
De nye regler bliver primært håndholdt i Ordrup og Hellerup, men parkeringsvagterne må gerne skriver p-afgifter ud flere steder. Hvis vi få mange henvendelser om parkeringsproblemer på særlige steder, må vi gerne sende parkeringsvagterne derhen. I de første uger giver parkeringsvagterne ikke rigtige afgifter, men en ’Parker med god stil seddel, hvor det er afkrydset, hvilken forseelse, man ville have modtaget en afgift for.
Gentofte Kommune har i forbindelse med den nye parkeringsorden indført et nyt elektronisk licenssystem fra EasyPark. Det er Parkering Gentofte, som administrerer systemet. Læs mere om licensordningen på vores hjemmeside: Parkeringslicens - Gentofte Kommune.
Forsøget bliver evalueret til august. Hvis forsøget fortsætter, udruller vi den nye parkeringsorden i Gentofte Kommunes andre bydelscentre i løbet af 2024/25.
Hastigheder på lokalveje:
Hvordan kommer ens egen vej i spil?
Park og Vej foreslår at ønsker til hastighedsnedsættelser indsendes til os som forslag til trafikprojekter jf. punktet ’Forslag til kommende projekter fra Grundejerforeningen.
Områderne, der er omfattet af forsøget med hastighedsnedsættelse til 40 km/t er:
Dyssegård: Sønderengen og Almindingen.
Klampenborg: Skovporten/Dyrehavevej.
Ordrup: Skovgårdsvej/Ordruphøjvej.
Jægersborg: Fortunvej/Skovvej/Slotsvej.
Støjhandlingsplanen:
Hvilke tiltag kan vi forvente? Hvor kommer Helsingørmotorvejen ind i billedet?
Gentofte Kommune samarbejder med Vejdirektoratet om hastighedsnedsættelser, hvor det er muligt. Vejdirektoratet vil foreløbig ikke sætte hastigheden ned på Helsingørmotorvejen pga. formodede kapacitetsproblemer, hvis hastigheden sættes ned.
Pleje af kommunens træer.
Park og Vej gør ikke noget ved raske træer. Hvis træerne er syge eller er til fare, håndterer vi det.
Markering af nedkørsler fra cykelstier.
Park og Vej vil meget gerne have input angående hvor, grundejerforeningens medlemmer oplever, at der mangler markering af nedkørsler. Herefter vil vi markere nedkørslerne, når vejret tillader det.
Udbedring af stierne på vest siden af Gentofte Sø:
Der står meget vand flere steder.
Park og Vej giver beskeden videre til vores nye drift team, som tager sig af parker og naturområder.
Evt.
Park og Vej blev gjort opmærksom på, at der mangler afmærkning på vejen i krydset Niels Andersens Vej/Kildegårdsvej-Hellerupvej. Bilisterne kører venstre om hinanden, når de skal dreje. Grundejerforeningen oplever, at bilisterne virker usikre på, hvordan de skal placere sig i krydset, når de skal dreje. Park og Vej undersøger sagen.
Grundejerforeningen spurgte til, hvem der vedligeholder bådebroen ved Gentofte Sø. Park og Vej undersøger sagen.