Der har været en TEMA-LOKALPLAN om bevaringsværdige træer i høring.
Planen udpeger over 900 træer (i tillæg til de eksisterende 1900 bevaringsværdige træer, som allerede er udpeget), som bevaringsværdige og hermed er omfattet af reglerne, som gør sig gældende for bevaringsværdige træer.
De husejere, der bliver omfattet og derved har et potentielt bevaringsværdigt træ i deres have, har fået elektronisk besked fra kommunen.
Reglerne gælder allerde nu, dvs. at man ikke må beskære eller fælde et potentielt bevaringsværdigt træ, selv om lokalplanen ikke er endeligt vedtaget endnu.
De træer, der er omfattet, er udpeget af eksterne træ-eksperter, som har vurderet træerne ud fra fire forhold:
Træets fremtræden, omgivelserne, overordnet sundhedstilstand og gener. De enkelte grundejere har ikke været inddraget i denne vurdering, og den er ikke offentlig tilgængelig. Så vi anbefaler, at man tager kontakt til kommunen for at få oplysningerne.
Hvis man har et træ, som er vurderet bevaringsværdigt, og man ikke mener det bør være det, kunne man gøre indsigelse i forbindelse med høringen og angive hvorfor. Det er ok at gøre det nu, selv om fristen er overskredet.
Dette kan medvirke til, at netop dette træ revurderes.
Grundejerforeningen har selvfølgelig gjort indsigelse over for de mange tiltag, vi som grundejere pålægges. Det er især vedligeholdelsesmuligheder, og det at træer ikke vokser sig store og herved fuldstændig ændrer det oprindelige billede.
Den fulde tekst af grundejerforeningens indsigelse kan læses ude på vores hjemmeside HER.
PS: Vi har som lovet brugt vores Facebook Side til at informere om ting med kortere varsel, end hvad der kan komme i nyhedsbrevene. Hvis du også vil være på forkant, så gå til vores side og "Like" den.
Vores Facebook side er HER
Her var der engang en parkeringsplads
Tit oplever vi hændelser eller tiltag i vores lokalområde, som vi ikke havde set komme.
Her tænkes på fysiske indgreb af tilbygninger eller ændret brug af ejendomme eller måske forandringer på vejen. Sådanne indgreb kan laves såvel af kommunen som af andre borgere.
Sådanne ændringer kan have stor påvirkning af vores hverdag.
Er dette rimeligt? Er det overhovedet lovligt? Hvad har vi af muligheder?
Det er meget forskelligt fra sag til sag.
Opleves sådanne sager og man ikke er klar på, hvad der op og ned, kan man altid henvende sig grundejerforeningen. Vi vil næsten altid kunne komme med en god forklaring eller have forslag til, hvad der kan gøres.
Vi har også kontakter, som mange gange kan give en god forklaring.
Grundejerforeningen har netop været inde over en sådan sag.
Det drejer sig om forholdene på Paul-Petersens Vej, især parkeringsforhold.
Først på sommeren kom der pludselig en nabohøring til Pauls-Petersens Vej 18s nabo om, at grunden ville blive inddraget til opførelse af Pavilloner, samt at de bestående parkeringspladser ville blive nedlagt.
Udover de for tiden store gravearbejder til fjernvarme er området meget plaget af parkeringsproblemer omkring Søgårdsskolen. Det er dels skolens lærere, brugerne af skolen efter skoletid samt kørsel i forbindelse med aflevering og afhentning af elever. (Søgårdskolen er en specialskole med mange elever med behov for kørsel).
Nedlæggelse af parkeringspladserne på Paul-Petersens vej 18 bevirker, at bilerne herfra skal parkeres ude på villavejene. I forbindelse med sagen henviste kommunen til, at parkeringspladser ved henholdsvis Gentofte Station og på Kirketorvet kunne bruges. Der er bare det, at p-pladserne ved Gentofte Station stort set er optaget af pendlere til København. Parkeringspladsen på Kirketorvet var i stor udstrækning brugt til oplagringsplads for fjervarmearbejdet.
Forståeligt nok var fortvivlelsen stor.
Grundejerforeningen gik ind i sagen og trak den op på det politiske niveau.
Det gav et bedre overblik over sagen, og der var også en forståelse for borgernes frustration. Tiltagene var dog nødvendige, da Søgårdsskolen har akut behov for udvidelse. Så opførelsen af pavilloner, og herved sløjfning af parkeringspladserne, stod ikke til at ændre. Kommunen vil herefter gøre sit yderste for at afhjælpe parkeringsproblemerne. Der vil blive lavet nogle få p-pladser på kommunens grund ved Søgårdsskolen. Det er også blevet lovet, at opmagasineringen på Kirketorvet straks afvikles, så hele pladsen igen bliver til parkering.
Om det opnåede resultat er tilfredsstillende, vil vi overlade til hver især. Dog fik vi en bredere belysning af sagen og fik også tydeliggjort, hvor vigtigt det er, at kommunen tidligt kommer ud med Information om, hvad sker omkring os.
Det er i hvert fald noget vi vil arbejde videre på, således at vi i det mindste er informeret om, hvad der sker.
Grundejerforeningen bliver tit kontaktet af frustrerede grundejere, som har en nabo med en grund, der er blevet lidt for vild. Nogle kan slet ikke overskue at vedligeholde deres have mere, eller er ligefrem flyttet på plejehjem og har ikke ville sælge deres hus. Ofte kryber ukrudtet over skellet, eller træer er så store, at de udgør en fare for naboerne. Andre gange er et byggeprojekt gået i stå og grunden flyder med byggerester og andet, der skæmmer udsigten.
Desværre er det ikke noget grundejerforeningen kan gøre noget ved, ud over at fortælle om de meget begrænsede muligheder. En kontakt til kommunens Park og Vej afdeling kan være nødvendig, hvis grunden udgør en fare, hvis der er lugte, oliespild eller rotter.
Julearrangement 2023 - foredragsholder inden middag
Vi gentager succesen fra sidste år med middag til julearrangementet. Der vil komme mere information nærmere dagen, men vi arbejder på, at det bliver i Kildeskovshallen igen, hvor vi afprøver den nye forpagter.
Men reservér bare onsdag den 20. november kl. 19:00. Vi starter med spisning og derefter indlæg ved Klavs A. Holm - (fhv. ambassadør i Athen 2018-23 og ved OECD og UNESCO Paris 2013-2018 Fhv. ambassadør Singapore (2005-2007), chef for Public Diplomacy (2007-2012), Udenrigsministeriet, arktisk ambassadør (2012-2013) og bor i Gentofte.)